LEVELEZÉS A KÓRHÁZZAL

LEVÉL 1 angolról magyarra fordítva

Kedves Címzett!

Köszönjük, hogy elküldtétek Zsófia videóit és orvosi információs adatait, hogy kivizsgáljuk alkalmas-e az SDR-re.
Átnéztük a videót és az információkat, és úgy érezzük, hogy Zsófia a spasticus diplégia tipikus tüneteit mutatja, mint megannyi más gyermek akik már előnyt szereztek az SDR által. Mi egyértelmű javulást tapasztatunk a hozzá hasonló gyermekeknél.

Úgy gondoljuk, hogy Zsófia nagyon jó jelölt az SDRre. A gerinc és csípő röntgen jelentéktelen, nem mutat elváltozást. AZ MRI kétoldali PVL-t mutat.  Amennyiben az SDR-t elvégezzük rajta, a következő javulásokat várjuk:
-          a spasticitása állandósultan csökkeni fog
-          az ülő és álló helyzete javulni fog
-          a helyzetek közötti átkötések könnyebbek és gyorsabbak lesznek
-          az egyensúlya, kitartása, és kényelemérzete,közérzete javulni fog
-          Zsófia elvárásaink szerint botokkal tudna közlekedni mindenféle környezetben
-          Zsófiának szerintünk szüksége lesz ortopéd műtétekre mindkét combhajlítónál és valószínűleg az achilleseknél /saroknál (balnál jobban mint a jobbnál) hogy elérjük a legjobb eredményt. Javasoljuk, hogy ezt az ortopéd műtétet a „percutenous” hosszabbítással végezzék, mely kevésbé romboló hatású és kisebb a gyengeség következménye, más izom, ín hosszabító műtétekhez képest. Ezt a műtétet – amennyiben ott is elvégzik – otthon is végezhetitek, de itt ST Lousiban is elvégezhetjük.
A fenti okok miatt úgy gondoljuk, hogy Zsófia megfelelő jelölt az SDR műtétre, és az  abnormális izomtónusok teljes csökkentése nagymértékben segíteni fogja őt. Erősen javasoljuk az SDR műtét elvégzését.

LEVÉL 2 angolról magyarra
Gratulálunk, hogy gyermeküket a St louis Gyermekkorház elfogadta az SDR műtétre. Dr. T.S:Park úgy gondolja, gyermekük megfelelő jelölt erre az eljárásra.
A következő lépés az lenne, hogy ha tovább akartok haladni, hoyg kiválasztotok egy megfelelő dátumot. Ha kiválasztottátok az időpontot, megküldjük a részletes költségeket és a fizetési eljárást. De az SDR Facebook Group oldalán megtaláljátok a teljes költséget tartalmazó dokumentumot.
Ha időpontot szeretnétek kérni, kérlek adjatok meg egy körül belüli időkeretet, és akkor a gyermeket feltesszük a várólistára. Meg kell jelöljetek egy hónapot, de a gyermek csak egy hónapot lehet rajta a várólistán. Egy nevet nem tudunk több listára feltenni ( több időpontra). Egyértelműen mi határozzuk meg a dátum pontos időpontját, de adhattok javaslatot. (pl hónap eleje, közepe, vége)Amennyiben Dr Park ortopéd műtétet javasol, akkor azt akarja, hogy a gyermeket egy ortopéd orvos is lássa kórházunkban 8akár itt akarjátok az ortopéd műtétet vagy sem) Örömmel vennénk, ha tudatnátok velünk, hogy az ortopéd műtétet itt akarjátok-e megcsinálni nálunk vagy sem. Ha igen, akkor ezt is beütemezzük, amikor megvan az SDR időpontja. Amennyiben az ortopéd műtét időpontját akkor szándékoztok csak egyeztetni, amikor már St Louisban vagytok, akkor nagy valószínűséggel nem biztos, hogy tudunk annyi ideig szállást,ellátást biztosítani, és lehet később kell visszatérnetek St louisba, vagy sokkal hosszabb ideig St Louisban kell maradnotok. Ebben az esetben mi nem tudjuk garantálni a folyamatos fizikai terápiákat olyan rendszerességgel, mint egyből a műtét utáni post op esetén. (saját megjegyzés, vagyis az ortopéd műtéteteket is előre betervezi, így ha azt nem beszélitek meg az sdr ütemezésekor, csak kinn létkor, akkor lehet csak sokkal későbbi időpontra tudtok helyet kapni)
A mi eljárásunk megköveteli, hogy SDR után még 3 hétig maradjatok, vagyis együtt kb 1 hónapig. Amint megvan a műtét időpontja, mi rögzítjük a fizikai terápia időpontjait is.
Amikor tervezitek az utazást, tudnunk kell, hogy hozzátok-e a gyermek saját kerekes székét, melyet a műtét után használni fogtok. A műtét után kb 2 hétig szükség lesz kerekesszékre, mert addig a gyermek még gyenge fizikumú lesz. Amennyiben hozzátok a sajátot, kérjük küldjetek róla fényképet, ahogy a gyermek benne ül ( előröl és oldalról fényképezve) hogy lássuk, hogy a szék megfelelő-e.
Amúgy küldünk egy nyomtatványt is, amint megvan az időpont, melyet be tudtok szkennelni és faxon vagy e-mailen el tudtok küldeni a nyomtatványon szereplő számra, címre
ha bármi kérdésetek van forduljatok hozzám bizalommal. Várjuk hogy segíthessünk is az egészet nyugodttá és stressz mentessé tegyük számotokra.

International Scholars and Patients Washington University School of Medicine Department of Surgery 4480 Clayton Ave. Campus Box 8109 Saint Louis, MO 63110
TEL. (314) 747-8370 TEL. (314) 747-3335 FAX (314) 747-3505http: cerebralpalsy.wustl.edu

vissza